Vaarroute van 2 uur

We varen uit en varen een stuk over de meanderende rivier de Eem en genieten van het landelijke landschap en de natuur. Natuurlijk met koffie, thee en lekkers

Vaarroutes van 3 uur

Vanuit één van de opstapplaatsen varen we over de prachtig meanderende rivier de Eem richting Eemmeer. De tocht voert ons langs de dorpen Baarn, Eembrugge en Eemdijk en langs mooi natuurgebied. In Baarn of Eemdijk kunnen we even aanleggen voor een korte wandeling.

Dagvaarten

Dagtocht naar Spakenburg

Vanuit Amersfoort of Soest varen we over de prachtig meanderende rivier de Eem naar het Eemmeer. De tocht voert ons langs de dorpen Baarn, Eembrugge en Eemdijk en langs mooi natuurgebied.

Over het Eemmeer varen we naar Spakenburg, waar we in de haven van het pittoreske Spakenburg afmeren. In de haven is ook de oude Botterwerf gevestigd, aan de haven meerdere kleine musea en  in Spakenburg lopen nog enkele vrouwen in traditionele klederdracht. Op zaterdag is er weekmarkt, vlakbij de haven. In Spakenburg is er tijd om rond te wandelen.

Meer mogelijkheden voor dagvaarten (Huizen of andere plaatsen naar wens) kunnen in overleg samengesteld worden.  

Minicruises (April - Oktober)

Amsterdam – Broek in Waterland – Monnickendam – Marken – Volendam – Edam – Purmerend – Amsterdam

 De route loopt door het weidelandschap van Waterland. Ooit lagen hier grote binnenmeren, die in open verbinding stonden met de Zuiderzee. Na de aanleg van de Waterlandse Zeedijk in de Middeleeuwen werden stukken land in Waterland een voor een aan het water ontfutseld. De stadjes waar we doorheen varen zijn bijzonder pittoresk en beeldschoon met een rijke geschiedenis. De overnachting vindt plaats in Monnickendam of Edam.

Amsterdam – Noordzeekanaal – Spaarndam – Spaarne – Haarlem – Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder – Cruquius – Halfweg – Amsterdam

Rond de sluis in de monding van het Spaarne is het centrum van Spaarndam gegroeid vanaf de 13e eeuw. Hier staan nog de mooie oude panden. Haarlem telt meer dan 1000 monumenten en meer dan 15 hofjes en 13 musea. Een geweldig centrum om te wandelen en te verkennen. Vervolgens gaat de reis langs stoomgemaal Cruquius dat vanaf 1849 het Haarlemmermeer droogpompte. De vaart gaat verder naar Halfweg, vroeger moesten reizigers van Haarlem naar Amsterdam hier overstappen op een andere trekschuit. Hier kwam al gauw een herberg te staan, waar het dorp Halfweg omheen groeide. Langs deze route liggen een paar forten van de Stelling van Amsterdam.

Amsterdam – Weesp – de Vecht – Vinkeveense plassen of Loosdrechtse plassen.

In het sfeervolle centrum van Weesp tref je prachtige oude gevels. De eeuwenoude Vecht brengt je langs landhuizen met mooie, aan het water gelegen theekoepels. Vreeland is rond de ophaalbrug over de vecht op z’n mooist met stitge huizen op de oever. Loenen is een van de oudste en mooiste dorpen aan de Vecht. Prachtige oude panden en buitenhuizen kenmerken deze plaats. De Vinkeveense plassen zijn ontstaan door turfwinning. De Noordplas is erg diep, met heel helder water. Aan een van de vele eilandjes vindt de overnachting plaats.