Een passend afscheid van dierbaren

Asverstrooiingen

We varen naar open water en op een samen vastgestelde locatie stoppen we de motor. Al drijvend wordt de as verstrooid of de as kan in een biologisch afbreekbare strooikoker in het water worden achtergelaten. De strooikoker zal binnen enkele uren oplossen. Al naar gelang de wens gebeurt dit in stilte, met een toespraakje of met muziek. Als de as te water is zijn er rozenblaadjes om het water te markeren en luiden we de scheepshoorn. We starten de motor weer wanneer u dat aangeeft en varen een cirkel om de plaats.

Voor de afvaart is er koffie en thee met zoets en na afloop van de plechtigheid zijn er zoetigheden en voor de liefhebber een drankje en een hapje.

De coördinaten van de tewaterlating worden genoteerd. Op de terugweg noteren we de naam van de overledene en de plaats van verstrooiing op een certificaat dat u mee naar huis neemt.

Vervoer van begrafeniskist naar begraafplaats

Het is mogelijk om uw dierbare over het water naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Er is plaats voor de naaste familieleden op het schip om de vaart en de laatste gang naar de begraafplaats te begeleiden.